KONTAKT OSS

Eiendommer

SANDVIKSBODER 1 & 2

Sandviksboder eller Sandviksbodene er navnet på det det historiske sjøbodmiljøet i Sandviken i Bergen.
Bodene ble opprinnelig brukt til oppbevaring av handelsvarer, i stor grad tørrfisk fra Nord-Norge. Bodene lå opprinnelig langs stranden, på holmer og skjær eller på bolverk ute i sjøen. (Kilde: Wikipedia.)
Sandviksboder 1 ble tegnet av stadskonduktør Kaspar Hassel og bygget av Bergen Kommune i 1919. Bygningen, som het Bergens Kommunale Slagtehus- og Kvægtorvanlæg, ble drevet av kommunen helt frem til 1970.
Etter at slaktehuset ble nedlagt, stod bygningene tomme og til nedfalls i flere år. Slaktehuset er behørig omtalt i Bergen byleksikon, og du kan lese mer om historien ved å klikke her.
I desember 1972 stod eiendommen i brann og deler av bygningsmassen forsvant. I år 2000 la Bergen Kommune slaktehustomten ut for salg.
Fire interessenter, blant dem dagens eiere Westfal-Larsen og Magnus Helland AS, etablerte Sandviksboder 1 AS og la inn bud på eiendommen. Året etter ble Sandviksboder 1 AS eier av både tomt og bygningsmasse. Ved hjelp av arkitekt Ulf Røstøen, ble alle bygningene fullstendig rehabilitert og bygget om til moderne kontor- og næringslokaler. Prosjektet vant Eiendomsprisen for 2008.
Planene for utbygging av den ubebygde delen av tomten, Sandviksbodene 2, møtte store utfordringer og motstand. Også dette er omtalt i Bergen byleksikon.
I 2013, etter ni års planarbeid, sto de nye næringslokalene og eierleilighetene endelig ferdig. Alle leilighetene ble solgt til private eiere.

FAKTA OM EIENDOMMEN

SANDVIKSBODER 1
(GAMLE SLAKTEHUSBYGNINGENE)

Gnr 168 Bnr 321
Byggeår: 1919
Rehabilitert: 2005-2006
Areal: 5299 m2
Bruk: kontorlokaler

SANDVIKSBODENE 2
(NYBYGGET)

Gnr 168 Bnr 2126
Byggeår: 2013
Areal: 6466 m2
Bruk: kontorlokaler

BESKRIVELSE AV LOKALENE

Sandviksboder 1 består av 6 bygninger. Tre av de største er delvis sammenhengende (Slaktehall, Hengehall og Forbindelsesgang), mens de tre øvrige er frittstående (Stallen, Gjødselhuset og Portnerboligen). Til sammen utgjør bygningenes næringsareal ca. 5.000 m2. Alle bygningene er rehabilitert og fremstår som moderne og representative kontor- og næringslokaler, med gode lyd og lys forhold. Sandviksboder 2A har 4.200m2 nye og moderne kontorlokaler som leies ut. Parkering kan tilbys og det kan tilrettelegges for sykkelparkering.

BELIGGENHET

Eiendommen er lokalisert ved sjøkanten, sentralt beliggende i Sandviken, med 15 minutters gange til Torget. Det er god atkomst med bil og buss.

Se flere av eiendommene våre

Bilde viser bygninger ved vannet