KONTAKT OSS

Bilde viser hus ved fjord

 Bærekraft har alltid vært en selvfølge for J. Berstad Eiendom AS.

Som en del av Westfal-Larsen-gruppen, har begreper som «kvalitet», «gjenbruk», «vedlikehold» og «levealder» vært en så naturlig del av driften i mer enn 100 år, at det for lengst er innarbeidet på alle nivåer i virksomheten.

 -Hele eiendomsvirksomheten er gjennomsyret av det som vi i dag kaller bærekraft. For oss har det alltid vært avgjørende å tenke langsiktig og å ta vare på det vi investerer i, forteller daglig leder Nils Petter Storebø i J. Berstad Eiendom AS.

 

Liker å ta vare på investeringene

Berstad Eiendom AS har bygninger som er over hundre år gamle, og ifølge daglig leder Storebø fungerer de like bra den dag i dag som den gang de var nybygde.

-Teatergaten 35 ble bygget av og for Westfal-Larsen i 1966. Det ble investert mye penger i bygget. Kvaliteter som blant annet byens raskeste heiser, skult ventilasjon i lyspunktene og søylefritt bæresystem gjør at bygget fortsatt fremstår som et moderne kontorbygg i Bergen sentrum, sier Storebø.

bilde viser mann med skjegg

-Vi opplever et press utenfra hele tiden for å pusse opp og modernisere, men hva skulle hensikten være med å bytte ut det som fungerer med produkter som både har kortere levetid og dårligere kvalitet? Vi liker å ta vare på det vi investerer i, og bruke møbler og utstyr så lenge det går. Hvorfor skal vi bruke mer strøm enn nødvendig? Vi har alltid hatt fokus på å redusere strømforbruket og dermed redusere fotavtrykket til byggene. Alt dette handler om å ha eierskap til byggene våre og ivareta dem på best mulig måte.

 

Alltid fokus på langtidsperspektiv

Langsiktig tenkning og fokus på bærekraft handler ikke bare om bygninger og mennesker i det gamle Bergens-konsernet som inkluderer J. Berstad Eiendom AS. Her tar man vare på alle investeringer, om det er bygninger, skip eller ansatte.

-Det er alltid fokus på langtidsperspektiv. Det handler om å gjøre investeringer som står seg over tid og å bruke ressursene så lenge som mulig. Vi er nødt til å ta vare på ressursene på en bedre måte enn det som er blitt vanlig de siste tiårene. Dette tankesettet styrker seg enda mer nå som materialkostnadene stiger til uvante høyder, avslutter daglig leder Storebø.