KONG OSCARS GATE 62

Kong Oscars gate 62 ble tegnet av arkitektene Fredrik Arnesen og Arthur Darre Kaarbø, og den herskapelige bygningen stod ferdig i 1913. Ved ferdigstillelsen flyttet Westfal-Larsen og flere andre rederivirksomheter inn i bygget, som på folkemunne ble kalt «Rederhuset». Westfal Larsen kjøpte senere aksjemajoriteten i selskapet som eide bygget. Bygget ble rehabilitert i 1997 da Kunsthøyskolen flyttet inn. Kunsthøyskolen har vært leietakere de siste 20 årene, før de flyttet til nye lokaler i august 2017. Nye leietakere er Kirkens Bymisjon, som overtok i september 2017.

Kong Oscars gate 62 ble tegnet av arkitektene Fredrik Arnesen og Arthur Darre Kaarbø, og den herskapelige bygningen stod ferdig i 1913. Ved ferdigstillelsen flyttet Westfal-Larsen og flere andre rederivirksomheter inn i bygget, som på folkemunne ble kalt «Rederhuset». Westfal Larsen kjøpte senere aksjemajoriteten i selskapet som eide bygget. Bygget ble rehabilitert i 1997.

FAKTA OM EIENDOMMEN

Gnr 166 Bnr 547

Byggår:          1914

Rehabilitert: 1997

Areal:             2569 m2

Etg : 4 etg + loft og kjeller

Bruk: kontor

BESKRIVELSE AV LOKALENE

Eiendommen består av 4 etasjer pluss kjeller og loft totalt 2.569 m2. Hele bygget benyttes til næringsvirksomhet.

 

Det er heis i bygget. Vinduene ut mot gatene og gårdsrommet i midten gir god tilgang på dagslys.

BELIGGENHET

Bygget er lokalisert i gangavstand fra Jernbanen, busstasjon og offentlig parkeringsanlegg. Eiendommen har sentral beliggenhet med kort vei til Torgalmenningen og Strandgaten.

Det er ikke parkeringsplasser på eiendommen men Bygarasjen ligger i umiddelbar nærhet.